Disseny en el sector mèdic

Davant la riquesa que ens ofereix el disseny, tant com a disciplina com a professió, mai hem volgut encasellar-nos ni considerar-nos especialistes. Per a nosaltres, tot projecte és sempre un projecte nou i és ben rebut des del sector que vingui, abordi la problemàtica que abordi.

No obstant això, és cert que tradicionalment existeix un sector i un target amb els quals ens hem sentit molt lligats i amb els quals hem treballat molt –i súper a gust- en molts diversos projectes; embalatge i envàs, pastillers, joguines, pròtesis, recerca,… Ens referim al sector mèdic-farmacèutic i al públic infantil i persones vulnerables. Segurament estem tan còmodes en aquest context perquè aquí el disseny industrial es reconeix sense vels “De persones per a les persones” i el ésser humà prevaleig jeràrquicament sempre per sobre de qüestions mercantilistes.

Per tots aquests motius, avui estem especialment contents de poder anunciar que el projecte SELTO (un sistema de protecció per a reservoris venosos subcutanis), dut a terme juntament amb l’equip de recerca I3PT de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, al que s’ha sumat també l’equip de l’Hospital Sant Joan de Déu, ha estat mereixedor d’un Premi Risk Management Shan 2021. Aquest premi, sumat a les nombroses beques que ha rebut la solució fan preveure, no sols que existia una clara necessitat no resolta sinó que la seva implantació serà un èxit.

Aprofitem l’ocasió per a felicitar els directors del projecte, les infermeres pediàtriques Joan Torralbas i Montserrat Selves. Els seus èxits seran també els nostres.

Moltes gràcies.