Disseny per a un encàrrec real.

El passat dia 28 de febrer vam tenir la oportunitat d’impartir una conferència als alumnes del Màster de Disseny Industrial i Desenvolupament de Producte de la Universitat Autònoma de Ciutat Juárez (Mèxic).

Els estudiants de disseny industrial actualment és formen des de l’excepció, ja sigui a través de la idealització que es fa de la pròpia disciplina o bé mitjançant l’estudi de les referències i/o els estereotips més rellevants –i per això inassolibles- del nostre sector. Si a aquesta idíl·lica imatge li sumem a més l’enorme cordó de seguretat que suposen ser tots els projectes acadèmics, no és d’estranyar la dura trobada amb la realitat que viuen els estudiants de disseny quan s’incorporen al món laboral. Una fricció que, en algunes ocasions, és impossible de superar si no s’és capaç d’adequar el seu treball al projecte real.

En aquest sentit, des d’ozestudi vam organitzar una conferència titulada: “Disseny per a un encàrrec real” en la qual vam posar en relleu la importància de totes les fases, procediments i processos que s’exigeixen al món real per a dissenyar qualsevol tipus de producte. Entenent el disseny sempre sotmès a un encàrrec en el qual les necessitats, els temps i els costos ho són tot i marquen els èxits o els fracassos.

Volem aprofitar aquest espai per a agraïr a la UACJ, a tots els assistents i personalment al professor David Cortés i a la dissenyadora industrial Leticia Castillo, l’interès en la nostra feina i l’oportunitat de poder explicar la nostra manera de dissenyar i d’entendre el disseny.

Esperem, molt sincerament, que la nostra aportació permetés fer reflexionar als alumnes.

Moltes Gràcies.